Mila Made | Tekenen en schilderen
21630
page-template-default,page,page-id-21630,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Cursus tekenen en schilderen

Voor jongeren

Tekenen en schilderen is leuk! Zit jij op de middelbare school en kun je niet stoppen met tekenen tijdens de les? Dan is deze cursus misschien wel iets voor jou! In 12 lessen leer ik je de basistechnieken en geef ik je handige tips en trucs. Met deze nieuwe vaardigheden ga je aan het eind van de cursus aan de slag met je eigen project.

Januari 2021 start er een nieuwe cursus op vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. In mijn atelier in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De lessen geef ik in een kleine groep zodat er veel ruimte is voor individuele begeleiding.

Nieuwsgierig? Volg dan een proefles en ga aan de slag met een leuke teken- en schilderopdracht. Tijdens de proefles vertel ik je alles wat je wilt weten over de cursus. Zo kun jij beslissen of de cursus tekenen & schilderen bij jou past! Tijdens ‘Uit in Huis’ is er een proefles op:

 

Zaterdag 5 september van 15:00 tot 16:15

 

Kun je deze datum niet? Mail dan om te vragen naar de mogelijkheden.

Inhoud van de lessen

De eerste 6 weken ligt de nadruk op tekenen. Tijdens deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod: schetsen, licht en donker, textuur en leren kijken. Dit klinkt misschien vreemd maar goed kijken is super belangrijk als je wilt leren tekenen! We werken voornamelijk met harde en zachte potloden met als doel het maken van een (semi) realistisch portret. Zelf kies je natuurlijk welk portret je wilt maken. Dit kan een zelfportret zijn, van een dier, je opa of oma of misschien heel iemand anders!

De laatste 6 weken pakken we verf en penselen erbij en ligt de nadruk op schilderen. De tekenlessen hebben hiervoor een goede basis gelegd. Daarnaast gaan we aan de slag met kleur en het opbouwen van een schilderij in lagen. De laatste lessen werk je aan je eigen project en bepaal je zelf wat je wilt schilderen en/of tekenen.

Praktische info

De lessen zijn anderhalf uur met een korte pauze en worden gegeven in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De cursus bestaat uit 12 lessen + 1 extra inhaal les die aan het einde van de cursus wordt gegeven. De cursus kost 189,00, inclusief materialen, eigen dummie (schetsboek), drinken en lekkers. Er is de mogelijkheid om in twee termijnen van 95,00 te betalen.

Financiële ondersteuning

Is jouw zoon of dochter gek op tekenen maar zijn de financiën niet toereikend om op les te gaan? Misschien heb je dan wel recht op financiële ondersteuning voor de tekenlessen. Dit kan bijvoorbeeld via het Jeugdfonds Sport en Cultuur,  of via het Centrum voor Talent Ontwikkeling. Wil je graag weten of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of mail naar: mail@mila-made.nl dan verwijs ik je door naar een intermediair.