Mila Made | Tekenles
21168
page-template-default,page,page-id-21168,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Tekenles

Voor kinderen

In februari 2017 ben ik gestart met het geven van tekenlessen voor kinderen in mijn atelier in de Blokhuispoort te Leeuwarden. Sindsdien geef ik les aan kleine groepen van maximaal 8 kinderen zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht.

Op dit moment zijn er 4 tekenlesgroepen, op woensdag 11 maart  start er een 5e groep voor kinderen vanaf 9 jaar.

Woensdagmiddag van 16:30 tot 17:00. Voor kinderen van 9/10/11 en 12 jaar (nieuw)

Vrijdagmiddag van 15:15 tot 16:45. Voor kinderen van 6/7 en 8 jaar

Zondagochtend van 10:30 tot 12:00. Voor kinderen van 9/10/11 en 12 jaar

Zondagmiddag van 13:00 tot 14:30. Voor kinderen van 9/10/11 en 12 jaar

Zondagmiddag van 15:00 tot 16:30. Voor kinderen van 6/7 en 8 jaar

Zo zien de lessen eruit

Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het tekenen en dat ze hier zelfvertrouwen van krijgen. Elke les krijgen ze de mogelijkheid om te experimenteren door met verschillende materialen en technieken aan de slag te gaan. Per blok van 5 lessen werken we aan verschillende opdrachten binnen één onderwerp/thema of techniek. Dit kan van alles zijn: portret, kleur, natekenen, perspectief, popart of stempels maken. Naast deze opdrachten is er veel ruimte voor de creativiteit van de kinderen zelf. Elke week zorgen we er met zijn allen voor het een leuke middag wordt! Hier hoort natuurlijk ook thee, limonade en wat lekkers bij (Oreo is favoriet!).

Ragnhild: Mijn dochter Elise (12) heeft bijna twee jaar bij Jamilla op tekenles gezeten en heeft daar een hele waardevolle tijd gehad. Met veel plezier kwam ze zondagmiddag bij Jamilla in de ‘cel’ genieten van creatief bezig zijn. De lessen waren heel divers en Elise heeft verschillende technieken mogen ervaren. Van stempels maken tot schilderen en van dieren schetsen in het natuurmuseum tot portret van haar jongere zusje. Dat houdt de lessen boeiend en onwijs leuk. De kleine groepen zijn prettig en onze dochter voelde zich meteen fijn in de groep. Ik hoop dat Jamilla nog lang doorgaat met het geven van de lessen voor alle andere creatieve kids die er zijn!’

Praktische info

De lessen duren anderhalf uur met een kleine pauze en worden gegeven in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Opgeven kan per blok van 5 lessen waarna er de mogelijkheid is om te stoppen of door te gaan met een nieuw thema. De kosten zijn 12,00 per les, inclusief materialen, schetsboek, drinken en lekkers. De eerste (proef)les is gratis.

Devin (11) ‘Ik vind het fijn dat de lessen per blok zijn en dat we elke 5 lessen iets anders doen.’

Luisa (10) ‘Jamilla heeft altijd leuke ideeën voor de lessen’

Thema’s en opdrachten

Elke 5 lessen staat er één thema centraal waarin wordt gewerkt aan verschillende opdrachten. Binnen deze opdrachten is er ruimte en input voor de creativiteit van de kinderen zelf. Het thema verschilt per blok en kan van alles zijn. Dit thema wordt op verschillende manier gekozen: door mijzelf of door de groep omdat er iets is dat ze graag willen leren. Ik streef altijd naar vernieuwing binnen de thema’s en opdrachten, zodat de lessen voor de kinderen die langer op les zitten ook interessant blijven. Afgelopen 3 jaar zijn er zo al heel wat thema’s voorbijgekomen zoals: animatie, perspectief tekenen, kijkdoos maken, druktechnieken, realistisch tekenen, schilderen, noem maar op! Kinderen krijgen de mogelijkheid om met verschillende materialen te werken en technieken uit te proberen en zo te ontdekken wat zij leuk vinden!